Välkommen till boklanseringen 10:maj 2023

Fem år har gått sedan boken Människor och AI kom ut.

Ur den samlade mänsklighetens perspektiv är detta inte mer än en blinkning. Likväl har mycket hänt och världen är inte längre riktigt likadan. En pandemi, återigen krig i Europa och en fortsatt hyper-snabb digital utveckling är bara några av alla de händelser vi sett. Vad gäller AI så fortsätter frågorna att hopa sig.

Vad händer om det dyker upp en maskin som kan göra korrekta framtidsförutsägelser? Har vi kommit närmare en AI som kan tänka själv? Har vi förstått bättre hur vi kan kontrollera utvecklingen? Hur kan vi försäkra oss i framtiden och styrs våra metaverse av AI? Kommer framtidens underrättelsetjänster vara AI baserade ? Kanske är din nästa chef en algoritm? Vore det inte skönt?

Vi kommer under kvällen få lyssna på några av författarna presentera sina kapitel och få möjlighet att diskutera med författare och publik kring den snabba AI utvecklingen.

Vi kommer bland annat få lyssna på Jonas Stier, sociolog och professor, Cecilia Magnusson Sjöberg, professor i rättsinformatik och Daniel Akenine, teknikchef för Microsoft samt flera andra…

https://www.eventbrite.se/e/bokrelease-ai-och-manniskor-5-ar-senare-biljetter-618558193207